Hoe word ik huurder?

Voordat u de Cessna 150 kunt huren, moet u een viertal stappen doorlopen.

  • 1. De Cessna 150 is te huur als u aan een aantal eisen voldoet, te weten:
    • a) De huurder moet in het bezit zijn van een geldig Europees vliegbrevet met alle bijbehorende papieren, tenzij de PH-ALI gehuurd wordt t.b.v. lesvluchten door de aangestelde instructeur.
    • b) De huurder moet door de eigenaar aangestelde instructeur worden uitgecheckt op de PH-ALI, type Cessna 150. Tenzij de huurder aannemelijk kan maken dat hij over voldoende type ervaring beschikt, dit ter beoordeling van de aangestelde instructeur en/of verhuurder.
    • c) De huurder moet deze bekwaamheid opnieuw aantonen als er gedurende 90 dagen niet op het betreffende type werd gevlogen.
  • 2. Lees de verhuurvoorwaarden en reglement en bestudeer het Pilot Operating Handbook voor de Cessna 150. Neem de checklist door en print deze zonodig uit. Alle benodigde bestanden kunt u vinden onderaan deze pagina.
  • 3. Neem contact met ons op om de PH-ALI te reserveren. Dit kan per email of telefoon. Geef aan of u aan de eisen voldoet, dan kunnen wij bepalen wat de verdere verloop zal zijn. Voor aanvang van de in de toekomst gereserveerde eerste huurperiode kunnen we, in persoon, het een en ander doornemen m.b.t. de PH-ALI en de verhuur hiervan. Bij een overeenkomst tussen beide partijen kunt u zelfstandig het vliegtuig reserveren en huren.
  • 4. Na overeenkomst wordt voor u een gratis account aangemaakt in het online reserveringssysteem. Via dit systeem kunt u online controleren of het vliegtuig beschikbaar is en kunt u zelf een reservering plaatsen.Voorwaarden, formulieren en handleidingen

Verhuurvoorwaarden en reglement
Verhuurformulier (1 van 3)
Verhuurformulier (2 van 3)
Verhuurformulier (3 van 3)
Stallingsreglement
Cessna 150 Owners Manual / POH
Cessna 150 Checklist